Om oss

Om oss

Varje år arrangerar Sveriges Radio Musikhjälpen. Samtidigt har Bitemind Studios varje år skapat Spelhjälpen i Gislaved, men i år är det dags att skapa magi i Jönköping.

Spelhjälpen stödjer Musikhjälpen

Spelhjälpen vill få Jönköping att gemensamt samla in pengar till Musikhjälpen. Det görs genom att skapa kontakter mellan föreningar, företag, kommun och civilsamhället. Tillsammans bidrar vi till Radiohjälpens insamling i Musikhjälpen.

7  – 11 december skapas en mötesplats med samtal, underhållning och allvar.

Fem dygn av samtal och musik med tre programledare. Fem dygn som samlar Jönköping till gemensam handling. Fem dygn av magi. Missa inte det.

En tryggare barndom på flykt från krig

I år är temat för Musikhjälpen “En tryggare barndom på flykt från krig”.

Alla barn har rätt till en trygg barndom, men just nu är 42 miljoner barn på flykt undan krig och konflikter. Bidrag till Musikhjälpen kommer att användas för att öka tryggheten och förbättra tillvaron till barn och ungdomar under 18 år. Exempelvis genom tillgång till vård, vaccin och rent vatten.

Livesändning 

Spelhjälpen kommer livesändas på Youtube, Facebook, Twitch och LokalTV. Du som är på plats i Jönköping kan titta på och delta i livesändningen från ASECS direkt innanför entre B.

Bitemind har tidigare gjort Musikhjälpen i Gislaved och står för sändningen även i Jönköping.

Föreningar, privatpersoner och företag har möjlighet att delta i insamlandet. Föreningar kan presentera sin verksamhet och få möjlighet att finnas utanför studion för att anordna olika kul saker för och visa upp sin verksamhet. Företag kan utmana andra och tävla om vem som kan skänka mest.

Så här kan Du vara med

Du och din organisation kan vara med och stötta Spelhjälpens insamling. Det går att anordna evenemang utanför buren, utmana andra liknande organisationer eller skänka saker till auktion. Precis som det fungerar i Musikhjälpen.

Alla pengar kommer överlämnas till Musikhjälpen efter att veckan är slut.

Gänget bakom Spelhjälpen 2018
Crewn bakom Spelhjälpen 2022Frånvarande: Zandra Zaar, Alec Björedal, Dawid (praktikant) och Ingegärd Järpvall.